Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.04.2011.

22:54

Titule za Karolinu i Viktoriju

Danska teniserka Karolina Voznijacki i Balorusinja Viktorija Azarenka osvojile su turnire u Čarlstonu (SAD) i Marbelji (Španija).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Liderka na WTA listi Karolina Voznjacki trijumfovala je na turniru u Čarlstonu pošto je u finalu savladala Ruskinju Jelenu Vesninu sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Beloruskinja Viktorija Azarenka trijumfovala je na turniru teniserki u Marbelji savladavši Rumunku Irinu-Kameliju Begu sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:2.

Novim uspehom Voznjacki se učvrstila na vodećoj poziciji svetske rang liste osvojivši ukupno 15. WTA trofej u karijeru, treći ove sezone.

Dankinja je ove godine prethodno pobedila u Dubaiju i Indijan Velsu, a trijumf u Čarlstonu doneo joj je novčanu nagradu od 111.000 dolara. Turnir je igran za ukupan nagradni fond od 721.000 dolara.

Azarenka je osvojila ukupno sedmu WTA titulu u karijeri, drugu zaredom, nakon što je prošle sedmice slavila na turniru u Majamiju.

Novim uspehom Beloruskinja je postavila i lični rekord sa 11 uzastopnih pobeda, a od ponedeljka prvi put će se naći medju pet najboljih teniserki sveta. Turnir u španskom gradu igran je za nagradni fond od 220.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu